savci

Jezevec lesní

13. ledna 2012 v 21:28 | forusrakos
latinský název: Meles meles
stav ochrany: místy běžný druh
rozšíření: téměř celá Evropa, některé středozemní ostrovy (např. Kréta), Malá Asie, Dálný východ
typ prostředí: lesy mírného pásma
tělesné rozměry: délka těla i s ocasem cca 1 m, hmotnost 20 kg

Mara stepní

17. září 2011 v 21:43 | forusrakos
latinský název: Dolichotis patagonum
stav ochrany: nižší riziko ohrožení
rozšíření: Jižní a Střední Amerika, dříve byly vysazovány i v Evropě (včetně ČR)
typ prostředí: pampy s mírným křovinným porostem
tělesné rozměry: délka těla až 80 cm, výška 50 cm, ocas není příliš vyvinutý, hmotnost 10-15 kg

Tamarín vousatý

29. srpna 2011 v 22:11 | forusrakos
latinský název: Saguinus imperator
stav ochrany: místy běžný druh
rozšíření: jihozápadní Amazonie na hranici Peru, Bolívie a Brazílie
typ prostředí: tropický deštný les ve vysoké nadmořské výšce
tělesné rozměry: délka 25 cm, ocas 35 cm, hmotnost 300 - 400 g

 
 

Reklama